Blog

Confecționarea covoarele înnodate manual în mod tradițional

Fără îndoială, covoarele înnodate manual sunt cele mai valoroase covoare la nivel mondial.

16.08.2020 13:40
Covor patchwork

Covorul patchwork: de la tradiție la modernitate

Tradiția confecționării covoarelor este inseparabilă de istoria culturii orientale: rădăcinile sale pot fi identificate în modul de viață nomad. Stilul de viață stabilit european și apariția mobilierului de ședere nu au favorizat dezvoltarea tradiției populare în Europa, întrucât inițial a fost vorba despre crearea condițiilor de viață. Covorul nu era o necesitate, ci mai degrabă o relicvă, un simbol al statutului, care indică rangul social.

 

16.08.2020 13:48
Khalmohammad

Aceste tipuri de covoare sunt fabricate în nordul Afganistanului, într-o zonă locuită de nomazi și săteni. Prin lumea lor diversă de motive și culori, acestea conferă o atmosferă unicat casei noastre. Khal Mohammad este numele unui domn afgan. El a descoperit culoarea tipului de covor Khalmohamed, fapt pentru care aceste covoare le poartă numele. După ce sunt confecționate și tunse, aceste covoare sunt spălate de patru ori și uscate la soare, fiind, de asemenea, rezistente la decolorare.

16.08.2020 14:07
Covoarele beljic

Aceste tipuri de covoare sunt fabricate în partea de nord a Afganistanului, într-o zonă locuită de orășeni și săteni de etnie turkmenă.

Prin ce diferă covoarele noastre acrilice de celelalte covoare mecanice?

Are proprietăți similare cu lâna. Pe de altă parte, molia nu dăunează covorului din acril, ceea ce reprezintă și un avantaj din punctul de vedere al utilizării. 

16.08.2020 14:28
Sigur, că e scump!!

Unul dintre clienții noștri dragi a făcut următoarea observație: „Sigur că e scump!”.

Descrierea covoarelor Ziegler

Țara de origine Afganistan. Este un tip de covor relativ tânăr, fabricat din anii '90. În Afganistan, a fost numit chobi din cauza colorației, 

Creare magazin online