Aveți o întrebare?
Nu ezitați să ne contactați.
Scrieți în limba dumneavoastră. info@carpetdepo.com

Blog

Un pic de istorie despre covoarele persane iraniene

Un pic de istorie despre covoarele persane iraniene

Un pic de istorie despre covoarele persane iraniene

Cine nu a auzit de covoarele persane? Istoria acestui obiect distinctiv datează de mult timp. Fabricarea covoarelor iraniene este documentată în covoare realizate între sfârșitul secolului al XV-lea și începutul secolului al XVI-lea, însă standardele tehnice înalte sunt o dovadă a unei tradiții mult mai vechi, dinaintea istoriei scrise. Arta de a țese covoare iraniene este înrădăcinată în cultura, obiceiurile și sentimentele instinctive ale oamenilor. În funcție de locul în care este țesut covorul, modelul și designul pot varia. Unele tipuri, cum ar fi gabbeh și kilim, au o textură diferită și un număr diferit de noduri pe metru pătrat.

Informații interesante despre covoarele persane

Un covor persan original și frumos, pe lângă faptul că este cel mai frumos obiect dintr-o cameră, care o face să strălucească, ne amintește și de cultura antică. Pe lângă faptul că este fermecătoare, delicată la atingere și caldă, poate fi o alegere bună pe termen lung, deoarece un astfel de covor ne poate dura zeci de ani.

Covoarele iraniene înnodate manual, care ocupă un loc de frunte printre covoarele orientale, creează o ambianță magică și uimitoare în orice interior. Confecționate din lână pură, aceste piese prețioase sunt caracterizate de înnodări sofisticate și de modele complicate și de bun gust, rezultatul unei măiestrii extrem de precise.

Multe dintre modelele minunate sunt inspirate de natură, de animale și flori. Aceste motive apar și în arhitectură. Arthur Pope spunea că "covoarele persane seamănă mai mult cu grădinile decât cu covoarele". Căutarea grădinilor și a paradisului a fost fundamentală pentru gândirea iraniană încă din cele mai vechi timpuri. Grădinile au fost o constantă în poezie, literatură și artă.

Culorile folosite în covoarele persane au, de asemenea, o mare importanță. Diferite culori simbolizează bogăția, norocul, puterea, loialitatea sau chiar singurătatea. Culorile sunt realizate de meșteri foarte pricepuți, folosind coloranți naturali. Acestea sunt de obicei realizate din plante sălbatice și sunt foarte bogate, cum ar fi nuanțe de purpuriu, albastru închis și alb fildeș.

Textura covoarelor iraniene

Lâna este un material textil natural și este unul dintre cele mai căutate materiale în fabricarea covoarelor. Covoarele din lână sunt extrem de durabile și perfect rezistente la uzura cauzată de utilizarea zilnică. Lâna are un efect natural de respingere a murdăriei și este ușor de curățat. Este, de asemenea, rezistent la flăcări și își păstrează forma caracteristică, deoarece grămada de covor nu se aplatizează, ci își recapătă întotdeauna forma inițială. După cum se poate observa din cele de mai sus, covoarele iraniene nu sunt doar obiecte decorative, ci și opere de artă asemănătoare picturilor. Dacă doriți o piesă cu adevărat durabilă pentru casa dvs., aceasta este alegerea perfectă!

Aruncați o privire la covoarele noastre persane atrăgătoare și alegeți culoarea, modelul, forma și dimensiunea care se potrivește cel mai bine nevoilor dumneavoastră!