Aveți o întrebare?
Nu ezitați să ne contactați.
Scrieți în limba dumneavoastră. info@carpetdepo.com

Blog

Covor patchwork

Covor patchwork

Tradiția confecționării covoarelor este inseparabilă de istoria culturii orientale: rădăcinile sale pot fi identificate în modul de viață nomad. Stilul de viață stabilit european și apariția mobilierului de ședere nu au favorizat dezvoltarea tradiției populare în Europa, întrucât inițial a fost vorba despre crearea condițiilor de viață. Covorul nu era o necesitate, ci mai degrabă o relicvă, un simbol al statutului, care indică rangul social.

 

Covorul patchwork: de la tradiție la modernitate

Din contră, pentru nomazii din est, covorul este un obiect de folosință zilnică extrem de versatilă și a fost una dintre cheile supraviețuirii lor. S-au așezat, s-au rugat pe el, s-au învălit cu el, l-au agățat la intrarea corturilor lor, apărându-se de viciile vremii. Spațiul geografic și condițiile climatice au creat, de asemenea, condiții favorabile pentru răspândirea tradiției. În regiunea dominată de munți înalți și platouri, activitatea principală a fost creșterea animalelor, fapt care a fost o sursă constantă de materie primă, lâna, pentru producătorii de covoare.

De-a lungul timpului, s-a manifestat nevoia producătorilor de covoare să arate diversitatea culturii lor, să-și țeasă și să înnodeze poveștile, motivele și visurile în lână, astfel încât, pe lângă faptul că au rămas obiecte de folosință zilnică, valoarea artistică a câștigat spațiu și prestigiu. Datorită variațiilor infinite de culori și modele, au apărut tipuri de covoare care pot fi asociate cu diferite zone geografice. De atunci, lumea bogată și colorată a covoarelor orientale are o tabără numeroasă de admiratori și a atras, în același timp, și atenția orientaliștilor de renume.

Călătorie în timp pe covoare persane

Patchworkul este unul dintre cele mai populare tipuri de covoare care și-a găsit locul și în designul interior modern. Covoarele sunt fabricate printr-un proces special, mai exact prin reciclarea mai multor covoare persane vechi. Covoarele folosite sunt șlefuite, recolorate și apoi tăiate în bucăți. În cele din urmă, designerii calificați cos cele mai bune bucăți de covor pentru a crea modele superbe de patchwork.

Fiecare covor Patchwork este o adevărată capodoperă istorică, deoarece nu este neobișnuit ca piesele din covor să poarte pe ele amprente din diferite epoci. Acest lucru înseamnă, de asemenea, că fiecare patchwork are o poveste unică: pe fiecare covor, diferitele orizonturi de timp sunt aranjate diferit și ne conduc în miezul unor epoci istorice.

Covoarele Patchwork sunt accesorii extrem de interesante pentru casa dvs., deoarece, pe lângă faptul că sunt estetice, oferă impresia că o felie de istorie și tradiție s-a mutat între pereții casei noastre moderne.