Aveți o întrebare?
Nu ezitați să ne contactați.
Scrieți în limba dumneavoastră. info@carpetdepo.com

Blog

Ce știm despre covorul afgan?

Ce știm despre covorul afgan?

Ce știm despre covorul afgan?

Aceste tipuri de covoare sunt fabricate în nordul Afganistanului, într-o zonă locuită de nomazi și săteni. Prin lumea lor diversă de motive și culori, acestea conferă o atmosferă unicat casei noastre. Khal Mohammad este numele unui domn afgan. El a descoperit culoarea tipului de covor Khalmohamed, fapt pentru care aceste covoare le poartă numele. După ce sunt confecționate și tunse, aceste covoare sunt spălate de patru ori și uscate la soare, fiind, de asemenea, rezistente la decolorare. Covoarele Khalmohammadi sunt unice datorită combinației de culori. Sunt numite după un domn cu numele de Khal Mohammad, care a locuit în Afganistan când a creat acest tip de covor având o schemă specială de culori. Aceste covoare sunt plăcute, prietenoase și de culoare caldă. Acestea sunt, de obicei, roșu închis, albastru deschis sau negre. Covoarele și-au primit numele de la culoarea lor, căci Khalmohammad a fost cel care a dezvoltat diferitele tonuri de roșu pentru aceste covoare. Designul covorului este unul variat, dar este caracterizat în principal de motivul Bokhara și alte motive adaptate din moștenirea turkmenilor.

Confecționarea covoarelor afgane!

Covorul afgan este un tip de material textil înnodat manual, care se confecționează în mod tradițional în Afganistan. Covoarele afgane au câștigat mai multe premii internaționale la expoziția internațională anuală Domotex din Hanovra, Germania. Covoarele afgane sunt confecționate de diferite grupuri etnice din Afganistan. În principal, afganii turkmeni confecționează covoare în nordul și vestul Afganistanului (Aqcha, Mazar-e Sharif, Herat). Unul dintre cele mai exotice și distinctive covoare orientale este Khalmohamadi sau Aqcha ( Aqcha este un oraș afgan), înnodat în provincia Balkh din nordul Afganistanului. Covorul este disponibil pe întreg teritoriul Afganistanului, majoritatea fiind disponibil în Mazar-e Sharif. Fondatorii Carpetdepo sunt, de asemenea, din acest oraș. Un alt covor tipic din Afganistan este covorul Baluchi. Acestea sunt confecționate de către Baluchii din Afganistan, în sud-vestul țării.

Diferite culori naturale din plante sunt folosite pentru a produce frumoasele culori calde. Se folosește o mare varietate de modele și culori, dar modelul tradițional și cel mai tipic este modelul octogonal cu picior de elefant, adesea cu un fundal roșu. Modelul piciorului de elefant datează de aproape 1000 de ani. De asemenea, producătorii Knotters confecționează și alte accesorii pentru stilul de viață nomad, inclusiv saci de cort, protectori de perete, suporturi de pahare și genți pentru șa

Munca copiilor în confecționarea covorului oriental!?

Potrivit unui raport al Departamentului pentru Ocuparea Forței de Muncă și Muncă din SUA, Afganistanul este una dintre cele 74 de țări în care a fost înregistrată o muncă semnificativă a copiilor în producția de covoare. Acest lucru este greșit!!!! Covoarele orientale pot fi realizate doar de meșteri, ceea ce necesită multă răbdare. Copiii adolescenți își fac partea lor în fabricarea covoarelor, dar nu atât de mult pe cât ați putea crede de la mii de kilometri distanță. Toți membrii familiilor care și-au pierdut întreținătorul de familie în război sunt obligați să muncească din cauza sărăciei abjecte. Așa că și copiii ies la muncă sau, mai rău, cerșesc pe străzi. Acest lucru nu înseamnă că sunt înrobiți. Mai ales că majoritatea covoarelor afgane sunt înnodate în propriile lor case. Așadar, familiilor li se oferă firul pentru război de țesut, modelul pentru covor și alte instrumente pentru a înnoda covorul în propriile case. Ei sunt cei care fac nodurile sau țesutul. Copiii îi ajută în acest sens. Covorul nomadic nu are o fabrică mare, cu mulți muncitori într-un singur loc. Aceste informații pe care vi le-am împărtășit, știu exact cum stau lucrurile. Am văzut și pot vedea cu ochii mei. De aceea, este dezgustător când o națiune este stigmatizată cu etichete false. În timp de război, majoritatea covoarelor afgane sunt trimise în Pakistan, unde, din păcate, sunt etichetate "Made in Pakistan", deși sunt fabricate în Afganistan. Deoarece nicio țară nu are un acord comercial cu Afganistanul. Nu există prea multe oportunități în Afganistan, dar fabricarea covoarelor poate rămâne un pilon puternic al meșteșugului ieșean. Atunci când așezați un covor înnodat manual în casa dumneavoastră, gândiți-vă la câtă muncă se depune pentru el și la cât de multe familii își asigură mijloacele de trai. Covoarele noastre sunt realizate cu dragoste pentru potențialii noștri clienți. Aruncați o privire pe www.carpetdepo.ro. Sunt sigur că veți găsi covorul care este cel mai apropiat de dumneavoastră.

Covoarele afgane Beljik

Covoarele afgane Beljik

Covoarele afgane Beljik sunt confecționate în partea de nord a Afganistanului, o zonă locuită de orășeni și săteni turkmeni. Se numără printre cele mai bune covoare oriental afgane. Prin varietatea designului și a culorilor, acestea conferă o atmosferă unicat casei noastre. Sunt foarte dense și sunt înnodate din cel mai bun tip de lână fină, fiind astfel foarte lucioase și schimbându-și culoarea din toate unghiurile la fel ca mătasea. Aceste tipuri de covoare oriental sunt denumite Beljik, deoarece firele, realizate din lână de proveniență din Noua Zeelandă, au fost importate în Afganistan din Belgia. Drept consecință, artizanii i-au dat numele de beljic (beldjic), dar, în realitate, covorul persane beljic este o specie a covoarelor de tip khalmohamedian, fiind confecționat din cea mai fină lână, cu o înnodare densă. Khal Mohammad este numele unui domn afgan. El a descoperit culoarea tipului de covor oriental Beljic. După ce sunt confecționate și tunse, aceste covoare persane sunt spălate de patru ori și uscate la soare, fiind, de asemenea, rezistente la decolorare. În opinia multora, cu cât este mai consistent și mai dens un covor persane, cu atât este mai bun șimai durabil. Grosimea depinde de tuns iar durabilitatea este conferită de densitatea nodurilor și de calitatea materialelor folosite.