Aveți o întrebare?
Nu ezitați să ne contactați.
Scrieți în limba dumneavoastră. info@carpetdepo.com

Covoare Afgane

Alegeți din categoriile de covoare afgane înnodate manual

Covoare de lână afgane înnodate manual în depozit, astfel încât livrarea rapidă este garantată. Comandă din magazinul nostru de covoare și personalizează atmosfera casei tale, dacă totuși nu se potrivește cu camera ta, magazinul de covoare CarpetDepo se va ocupa de livrarea de returnare care este gratuită.

Puteți citi mai multe despre cumpărările fără riscuri aici!

Originea covoarelor afgane

O țară cu o istorie milenară a fabricării covoarelor din lână este una dintre principalele comori ale țării. Lâna sa rafinată este vopsită cu coloranți naturali. Covoarele afgane lucrate manual se caracterizează prin atemporalitatea și rezistența culorilor. Coloranții pentru covoare afgane sunt realizați conform unor rețete secrete de familie. Covoarele afgane adaugă căldură și confort în casa dvs. ca un covor de living, covor de traverse, covor de dormitor sau covor de hol. În categoria noastră de covoare afgane din lână, veți găsi covoare din lână Kargai/Khalmohamedi și covoare din lână Aqcha în gama noastră extrem de largă de sute de articole. Toate covoarele noastre afgane sunt lucrate din lână de înaltă calitate, vopsite pentru a rezista în timp și sunt ecologice. Tradiția fabricării covoarelor în Afganistan datează de secole. La început, covoarele erau confecționate de triburile nomade. Acestea au fost folosite mai întâi pentru a-și încălzi corturile, iar mai târziu în scopuri comerciale. Săpăturile arheologice au arătat că unele modele pot avea o vechime de 1000 de ani, cum ar fi modelul "Picior de elefant".

- Modelul "Piciorul de elefant" -

covoare afgane

Cum se confecționează covorul afgan din lână?

În prezent, covoarele orientale afgane sunt lucrate în principal în nordul Afganistanului. Nu sunt realizate în fabrici mari, ca în Iran. Este înnodat în ateliere mici (Karkhana) sau de către săteni în propriile case. Este foarte multă muncă în realizarea unui covor din lână. Înnodarea extrem de plictisitoare este urmată de tundere. După ce este tăiat la dimensiunea potrivită, este spălat. Spălarea are rolul de a evita sângerarea culorilor. Prin sângerare a culorilor se înțelege că, atunci când covorul oriental este expus la apă, diferitele culori se contopesc. Se spală de patru ori, după care se usucă la soare. După aceea, covorul este considerat gata să fie livrat la depozitul nostru de covoare și apoi vândut partenerilor noștri, revânzătorilor și, bineînțeles, clienților noștri online. Toate covoarele noastre sunt însoțite de o garanție.

covorul afgan

Alegeți dintre covoarele noastre afgane lucrate manual și îmbunătățiți atmosfera specială a casei dumneavoastră!