Aveți o întrebare?
Nu ezitați să ne contactați.
Scrieți în limba dumneavoastră. info@carpetdepo.com

Covoare Afgane

Covoare afgane lucrate manual în depozit, astfel încât livrarea rapidă este garantată. Comandă din magazinul nostru de covoare și personalizează atmosfera casei tale, dacă totuși nu se potrivește cu camera ta, magazinul de covoare CarpetDepo se va ocupa de livrarea de returnare care este gratuită.

Puteți citi mai multe despre cumpărările fără riscuri aici!

Originea covoarelor afgane

O țară cu o istorie milenară a fabricării covoarelor din lână este una dintre principalele comori ale țării. Lâna sa rafinată este vopsită cu coloranți naturali. Covoarele afgane lucrate manual se caracterizează prin atemporalitatea și rezistența culorilor. Coloranții pentru covoare afgane sunt realizați conform unor rețete secrete de familie. Covoarele afgane adaugă căldură și confort în casa dvs. ca un covor de living, covor de traverse, covor de dormitor sau covor de hol. În categoria noastră de covoare afgane din lână, veți găsi covoare din lână Kargai, Khalmohammadi și covoare din lână Aqcha în gama noastră extrem de largă de sute de articole. Toate covoarele noastre afgane sunt lucrate din lână de înaltă calitate, vopsite pentru a rezista în timp și sunt ecologice. Tradiția fabricării covoarelor în Afganistan datează de secole. La început, covoarele erau confecționate de triburile nomade. Acestea au fost folosite mai întâi pentru a-și încălzi corturile, iar mai târziu în scopuri comerciale. Săpăturile arheologice au arătat că unele modele pot avea o vechime de 1000 de ani, cum ar fi modelul "Picior de elefant".

- Modelul "Piciorul de elefant" -

covoare afgane

Cum se fabrică covorul afgan?

În prezent, în Afganistan, covoarele orientale sunt fabricate în special în nordul țării. Este foarte multă muncă implicată în realizarea unui covor afgan. Fabricarea covoarelor afgane începe cu oile. Pajiștile verzi pe care oile sunt păscut de către ciobani sunt importante. Cu cât este mai curat și mai verde, cu atât lâna oilor este mai fină. După ce oile au fost tunse, lâna este colectată separat. Există două părți ale lânii de oaie, cea care intră în contact cu lumea exterioară, din care sunt făcute majoritatea covoarelor afgane. Cealaltă parte, care nu vine în contact cu lumea exterioară și, prin urmare, este mai aproape de corpul oii, este folosită pentru a face covoare cu noduri mai fine. Odată ce ciobanii au vândut lâna naturală fabricanților de fire, aceștia o torc în fire. Chiar și această parte a procesului de fabricare a covoarelor durează câteva zile. După ce firul este gata, urmează procesul de vopsire. Pentru vopsire, se folosesc materiale extrase din natură. Lâna este gătită în vopsea în vase fierbinți timp de ore întregi. Odată ce lâna este suficient de colorată, următorul pas este uscarea firelor. Procesul de uscare durează câteva zile în timpul verii, iar iarna se folosește un ventilator pentru uscare. După aceste procese, firele sunt cumpărate de comerciant pentru a confecționa covoarele orientale. Afganii care trăiesc în Pakistan confecționează covoarele în ateliere, în Afganistan mai degrabă în casele lor (Karkhana). În războiul de țesut, mai întâi se așează firele de urzeală pe care se face înnodarea. Fiecare nod este legat strâns, cu ajutorul unor instrumente adecvate. După ce înnodarea este finalizată, se trece la tunderea la grosimea potrivită și la spălare. Covoarele orientale sunt spălate de patru ori. Spălarea se face pentru a preveni sângerarea culorii. Prin sângerare înțelegem: atunci când apa atinge covorul, diferitele culori fuzionează între ele. Vara, covorul se usucă la soare, iar iarna prin intermediul unor ventilatoare. După aceasta, covorul afgan este considerat gata. Reprezentanții noștri din Afganistan și Pakistan colectează covoarele finite. Odată ce o cantitate mare este gata, importăm covoarele în depozitul nostru din Budapesta, unde le vindem partenerilor noștri, revânzătorilor și, bineînțeles, clienților noștri online încă din 1993. Toate covoarele noastre afgane sunt însoțite de o garanție.

 

Cum se curăță un covor afgan?

Petele minore nu necesită multă expertiză. Le puteți îndepărta cu o cârpă ușor umedă. Poate fi aspirat în orice moment, dar numai în direcția firului, ca toate covoarele orientale. Cel mai mare dușman al covoarelor din lână sunt moliile. Așa că merită să aerisiți mai des, mai ales vara, și să mutați covorul din când în când pentru a împiedica moliile să depună ouă sub el. Recomandăm companiile profesionale de curățare a covoarelor doar pentru murdăria mai mare. Dar, fiind vorba de un covor lucrat manual, acesta poate fi restaurat în orice moment.

Unde pot așeza covorul afgană?

Deoarece covorul afgană este durabil și rezistent, acesta poate fi așezat în cele mai aglomerate zone. Desigur, ar fi o greșeală să călcați pe un covor atât de prețios cu pantofi uzi sau murdari. Desigur, acest lucru nu înseamnă că covorul se va strica imediat, dar își va pierde viața. Eleganța unui covor afgan va da casei dvs. o atmosferă exclusivistă. De asemenea, poate fi așezat sub o masă de luat masa, deoarece este ușor de curățat. Mobila grea nu trebuie așezată pe un covor afgan, mai ales dacă are picioare subțiri, deoarece aceasta poate rupe covorul în timp. De asemenea, puteți pune covorul în casele cu încălzire prin pardoseală, deoarece lasă să treacă căldura.

Covor afgan

 

Covorul afgan lucrat manual este un simbol al luxului și al eleganței

Covoarele afgane lucrate manual sunt unul dintre cele mai vechi și mai cunoscute tipuri de covoare orientale. Covoarele afgane sunt lucrate manual în mod tradițional. Acestea sunt realizate din lână și conțin adesea fire de bumbac în trama. Covorul afgan din lână este un accesoriu elegant și luxos care va contribui la ambianța și stilul camerei. Unicitatea covoarelor afgane din lână se datorează modelelor și culorilor lor distinctive, care reflectă influența culturii și artei afgane. Covorul oriental afgan poate fi folosit în orice încăpere, fie că este vorba de o cameră de zi, dormitor, sufragerie sau chiar un birou de lux. Covorul afgan nu îndeplinește doar funcția de acoperire a podelei, ci devine, de asemenea, parte din decorul camerei. Statutul covorului afgan pe piața covoarelor este foarte ridicat, fiind unul dintre cele mai valoroase și de calitate covoare. Datorită calității și frumuseții covorului afgan lucrat manual, multe țări îl cumpără de pe site-ul magazinului de covoare CarpetDepo. Cei care își pot permite să cumpere covoare de lux și de calitate aleg adesea covoare afgane. Covoarele afgane sunt piese foarte prețioase și speciale, care sunt unice și atemporale. Printre cei interesați de covoarele afgane se numără persoane particulare, designeri de interior și colecționari. Covoarele afgane sunt adesea transmise ca moștenire de familie, la fel ca un covor antic. Un covor afgan făcut manual este un simbol de statut. Definițiile sale includ calitatea, sofisticarea, luxul și eleganța. Covorul afgan este întruchiparea meșteșugului și a expresiei artistice, exprimând bogăția și diversitatea culturii afgane. Covoarele afgane sunt achiziționate în general de cei care iubesc produsele lucrate manual, de calitate și sofisticate. Mulți oameni cumpără covoare afgane ca o investiție, deoarece aceste covoare prețioase își păstrează valoarea în timp.

Covoare afgane

Originea covorului din lână Aqcha

Covorul lucrat manual Aqcha este fabricat în partea de nord a Afganistanului, în jurul orașului Aqcha, într-o zonă locuită de nomazi și săteni. Cele mai comune modele sunt modelele Elephant Foot și Bokhara. Covorul Aqcha este înnodat folosind tehnica Gheordes. Aceasta înseamnă înnodare dublă. Este lucrat din lână tradițională afgană. Culorile sale sunt obținute din natură, din diferite plante și flori. Deoarece aparține categoriei de covoare cu noduri mai puțin dense, are un preț mai mic. Cu toate acestea, este la fel de durabil ca și alte covoare afgane. De asemenea, poate fi folosit în zone cu trafic intens, cum ar fi birourile. Va adăuga o atmosferă specială casei dvs. ca un covor de sufragerie sau covor de dormitor. Disponibil în dimensiuni separate pentru hol în categoria covoare traverse. Fabricarea unui covor Aqchai este similară cu cea a altor covoare afgane. După înnodare, fibrele sunt tăiate scurt, apoi sunt spălate de patru ori pe pietre și lăsate să se usuce la soare. Culoarea rămâne durabilă și nu se estompează la alte spălări. Este un covor lucrat manual 100%, a cărui fabricare necesită multă îndemânare, răbdare și timp. Poate fi folosit în casele cu încălzire prin pardoseală. Nu conține substanțe alergenice.

Alegeți dintre covoarele Afgane lucrate manual și îmbunătățiți atmosfera specială a casei dumneavoastră!


179produse 136
179produse 136
Filtrare
Preț
 (RON)
503 RON - 16 340 RON
Lungime (cm)
80 - 977
Lățime (cm)
47 - 300