Aveți o întrebare?
Nu ezitați să ne sunați. +36-30/987-2979
Scrieți în limba dumneavoastră. infocarpetdepo.hu

Întrebări frecvente

Dacă greutatea se concentrează la un singur punct, aceasta poate deteriora puternic firele, însă, cu toate acestea, este important să știm că firele se vor regenera singure în timp. Acest lucru se datorează conținutului de grăsime din lână, deoarece aceasta conferă elasticitate materialului. Uzura prelungită poate fi evitată prin rotirea covorului oriental din când în când, astfel încât încărcătura să apese puncte diferite.

Covoarele orientale arată minunat nu numai pe podea, ci și pe perete, conferind astfel o atmosferă magică interiorului. Dacă așezați covorul pe perete, asigurați-vă că întăriți marginea covorului cu pânză brută și puneți cercurile pe ea. În cazul covoarelor mai mari, trebuie să se țină cont și de greutate, deoarece, în caz contrar, materialul se va întinde și se va deforma – merită, de aceea, să solicitați sfatul unui specialist.

În funcție de gradul de uzură la care este expus, covorul nostru, merită cu siguranță să întreținem în mod adecvat covoarele orientale. O modalitate de a face acest lucru este aspirarea. O regulă importantă este ca aspirarea să se facă pe direcția fibrei și puterea aspiratorul să fie redusă. De preferință este util să aspirăm ambele părți. Setarea puterii aspiratorului la un nivel nu foarte puternic este benefică pentru a proteja nodurile. Utilizarea mașinilor de curățat trebuie evitată, deoarece acestea vor deteriora firele covorului. Ocazional, îl putem șterge cu o cârpă de bumbac înmuiată în oțet și stoarsă. Există, de asemenea, o metodă de îngrijire tradițională: așezăm covorul cu suprafața care urmează a fi curățată în jos pe iarba de grădină uscată și curată, iar apoi să tragem covorul de câteva ori în două direcții.

Cu aceste metode, suprafața covorului este curățată în mare proporție. De asemenea, recomandăm să lăsăm curățarea mai amănunțită pe seama unui specialist.

Moliile pot provoca daune mari nu numai în garderobă, ci și în bucătărie și, din păcate, nici covoarele nu sunt cruțate, dar, cu ajutorul unor măsuri de precauție adecvate, acest lucru poate fi prevenit. În acest sens, putem achiziționa un spray antimolii care este eficient împotriva dăunătorilor, dar care, în același timp, nu dăunează covoarele. În cazul în care covorul nu este utilizat, este recomandabil să-l depozităm adăugând o alifie antimolii, precum și lavanda sau naftalina, substanțe care vor funcționa eficient. Este important să rulăm covorul cu precizitate și să-l depozităm etanș. Dacă găsim molii sau viermi printre fibre, să solicităm sfatul experților.

Oricât de mult ne străduim să avem grijă, din păcate, uneori se mai întâmplă să pătăm covoarele noastre. Una dintre cele mai importante reguli este aceea să acționăm imediat, să nu așteptăm ca pata să se usuce (desigur, există excepții: dacă, de exemplu, ceara se scurge pe covor, trebuie să așteptăm să se usuce). Dacă s-a vărsat lichid pe covor, trebuie să absorbim cât mai mult posibil cu un burete. Să nu îndepărtăm petele prin frecare, ci mai degrabă să lucrăm cu mișcări fine. Să folosim o cârpă curată de bumbac înmuiată în apă călduță și stoarsă bine. La fel de important este să evităm folosirea substanțelor chimice puternice. Există un motiv simplu pentru acest lucru: covorul oriental este realizat din fibre de lână, care are un conținut natural de grăsimi. Materialele chimice puternice dizolvă grăsimea, iar covorul își pierde moliciunea și elasticitatea. Dacă este nevoie, putem adăuga la apa călduță puțin oțet sau șampon pentru copii.Să curățăm petele pornind de la marginea acestora înspre interior pentru a preveni răspândirea. După îndepărtarea petei, recomandăm să periăm covorul în direcția fibrelor.