Aveți o întrebare?
Nu ezitați să ne contactați.
Scrieți în limba dumneavoastră. info@carpetdepo.com

Blog

Cum să spui dacă un covor este lucrat manual

Cum să spui dacă un covor este lucrat manual

Covoarele lucrate manual sunt piese de mobilier de lux, care sunt mai mult decât simple acoperitoare de podea. Ele reflectă istoria bogată a meșteșugului, procesul complicat de proiectare și dedicarea personală a țesătorilor de covoare calificați. Dar cum vă puteți da seama dacă un covor este înnodat manual? Pentru a înțelege acest lucru, trebuie să pătrundem mai adânc în lumea fabricării covoarelor.

Cum vă puteți da seama dacă un covor este lucrat manual sau mecanic?

Primul pas este să examinăm nodurile. Nodurile unui covor lucrat manual sunt de obicei neuniforme și neorganizate, în timp ce nodurile unui covor mecanic sunt regulate și uniforme. În plus, dacă nodurile de pe spatele covorului par a fi înnodate manual, este probabil că este un covor cu noduri făcute manual. Frumusețea și unicitatea franjurilor din partea de jos a covorului indică, de asemenea, autenticitatea unui covor făcut manual. Este inevitabil să existe un defect în designul și înnodarea unui covor înnodat manual. Cu cât densitatea nodurilor este mai mare, cu atât covorul este mai valoros. Densitatea nodurilor se măsoară prin numărul de noduri pe centimetru pătrat de covor.

Cum să spui dacă un covor este lucrat manual

Cum vă puteți da seama dacă un covor este lucrat manual după modelul și materialul său?

Covoarele lucrate manual sunt de obicei confecționate din materiale naturale, cum ar fi lâna, mătasea sau bumbacul. Materialele naturale au adesea o senzație mai bună la atingere decât materialele sintetice și sunt mai rezistente în timp. Merită să examinați fibrele și materialul covorului pentru a determina autenticitatea și calitatea acestuia. Covoarele lucrate manual au adesea modele complicate, unice. Simetria și precizia acestor modele nu este perfectă, ceea ce indică faptul că covorul este lucrat manual. Diferitele simboluri și motive din desene pot, de asemenea, să se refere la cultura și istoria fabricării covorului. Nuanțele de culoare ale covoarelor lucrate manual sunt, de obicei, variabile Variația nuanțelor de culoare ale covoarelor lucrate manual este naturală, deoarece este obținută în timpul procesului de spălare finală. În cazul covoarelor mecanice, culorile sunt, în general, uniforme pe tot parcursul.

Cum să spui dacă un covor este înnodat manual

Valoarea unui covor înnodat manual

Nu în ultimul rând, valoarea covoarelor înnodate manual crește în timp, în timp ce valoarea covoarelor mecanice scade. Un covor cu noduri de mână bine întreținut este o investiție care poate servi proprietarului său timp de mulți ani. Gândiți-vă doar la covoarele antice, care sunt foarte valoroase.


Identificarea unui covor lucrat manual nu este întotdeauna ușoară, dar sfaturile menționate mai sus vă pot ajuta în această sarcină. Astfel de covoare pot fi un plus de lux pentru casa dvs. și pot servi pentru mulți ani de acum încolo. La urma urmei, un covor înnodat manual nu este doar un covor, este artă, istorie și cultură. Covoarele create de om sunt uimitoare. Chiar și un singur covor este alcătuit din sute de mii de noduri, fiecare dintre ele fiind realizat de mâna unui artist. Aceste covoare pot servi timp de mulți ani și rămân frumoase dacă sunt bine îngrijite. Așadar, data viitoare când vă cumpărați un covor, examinați nodurile, materialul și modelul și s-ar putea să găsiți și dumneavoastră covorul cu noduri manuale perfect pentru casa dumneavoastră.

Certificat de origine pentru covoarele noastre orientale

Suntem încântați să vă întâmpinăm ca proprietar al unor piese unice și atent selectate din colecția noastră de covoare orientale. Pentru noi, nu este doar un covor; fiecare piesă este o operă de artă, susținută de secole de tradiție și artă autentică realizată manual. În acest context, dorim să vă arătăm importanța certificatului de origine pe care îl primiți atunci când cumpărați un covor oriental.

De ce este important un certificat de origine?

Un certificat de origine este un document oficial care atestă originea, calitatea și tehnica de fabricare folosită pentru a realiza un covor oriental. Acest certificat servește drept garanție că ați cumpărat un covor oriental autentic, autentic și nu o versiune produsă în masă sau contrafăcută. Documentul detaliază, de asemenea, materialul covorului oriental, tipul de fibre, densitatea înnodării, originea vopselelor și caracteristicile designului.

Ce conține certificatul?

Locul de producție: locul exact de origine al covorului, adesea un oraș sau o regiune specifică.

Materiale: materiile prime utilizate, cum ar fi lâna, mătasea, bumbacul.

Tehnica de fabricație: de exemplu, înnodarea manuală, țesutul manual.

Densitatea de înnodare: Numărul de noduri pe metru pătrat.

Coloranți: utilizarea de coloranți naturali sau sintetici.

Desene și motive: denumiri ale modelelor și simbolurilor utilizate, care fac adesea parte dintr-o anumită cultură sau tradiție.

Cum se utilizează certificatul?

Un certificat de origine nu este doar o dovadă a autenticității unui covor oriental; este, de asemenea, un document care adaugă valoare. În cazul în care covorul oriental urmează să fie vândut, certificatul poate contribui la stabilirea valorii sale de piață. De asemenea, poate fi util pentru îngrijirea covorului, deoarece cunoașterea materialelor și a tehnicilor de fabricație va ajuta la alegerea produselor și metodelor de curățare potrivite.

Citiți despre curățarea și îngrijirea covoarelor orientale în articolul nostru. De asemenea, oferim o garanție de 12 luni pentru toate covoarele noastre orientale.


Aruncați o privire la gama de covoare lucrate manual la magazinul de covoare CarpetDepo. Comandă-ți covorul oriental online din confortul casei tale, deoarece toate covoarele noastre sunt în stoc, astfel încât îți garantăm livrarea rapidă în România. Nu vă faceți griji dacă covorul nu se potrivește cu casa dumneavoastră, CarpetDepo oferă clienților săi retururi gratuite.