Aveți o întrebare?
Nu ezitați să ne contactați.
Scrieți în limba dumneavoastră. info@carpetdepo.com

Covoare Kazak

Covoare Kazak din depozit cu livrare rapidă. Vedeți selecția noastră de covoare orientale. Magazinul de covoare Carpetdepo asigură livrare și retururi gratuite.

Citiți mai multe despre CUMPĂRAREA FĂRĂ RISC aici!

Descrierea covoarelor Kazak

Covor Kazak lucrat manual, realizat cu coloranți naturali, vegetali. Acest covor din lână din regiunea Caucazului este foarte popular. Nu este o coincidență, deoarece culorile sale frumoase sunt perfecte pentru majoritatea locuințelor. Tehnica de înnodare este Gheordes, ceea ce înseamnă înnodare dublă. Datorită acestei tehnici, covoarele afgane sunt realizate mai lent, dar sunt mult mai durabile. Pentru că fiecare nod este legat de două ori. După ce se face un covor oriental Kazak, ca și celelalte covoare orientale ale noastre, acesta este spălat pe piatră de patru ori. Astfel obținem culoarea finală, care rămâne durabilă. Spălarea pe pietre conferă covorului afgan un aspect strălucitor. Spălarea este urmată de uscare, care, de asemenea, nu folosește mașini, ci este pur și simplu întinsă la soare și lăsată să se usuce. În acest fel, covorul din lână Kazak va fi 100% lucrat manual. Îl recomandăm și pentru locuințele încălzite prin pardoseală. Nu conține substanțe alergene.

  • Fabricarea: Lucrat manual
  • Densitatea nodurilor: aprox. 160.000 noduri/m2
  • Locul de proveniență: Afganistan
  • Materialul părții cu noduri: 100% lână
  • Materialul firelor de urzeală: 100% bumbac
  • Grosime: aprox. 7 mm
  • Greutate: 2,5 Kg/m2

Covor Kazak

Cum se fabrică un covor Kazak?

Astăzi, covoarele Kazak sunt fabricate în nordul Afganistanului și de către țesătorii de covoare afgani care trăiesc în Pakistan, unde fiecare etapă a procesului de producție este realizată cu mare grijă. Acest proces începe cu creșterea oilor, unde asigurarea unei pășuni de înaltă calitate este esențială, deoarece calitatea lânii de oaie are un impact direct asupra durabilității covorului Kazak. După ce lâna a fost tunsă, aceasta este sortată cu grijă pentru a separa părțile care vor deveni materia primă pentru covoarele Kazak. În timpul pregătirii lânii, fibrele sunt filate cu grijă pentru a obține fire care durează câteva zile. Urmează etapa de vopsire, în care se folosesc numai coloranți naturali pentru a da covorului Kazak culoarea sa caracteristică. Fibrele vopsite sunt apoi uscate în mod tradițional, folosind lumina soarelui în timpul verii sau tehnici de uscare artificială în timpul iernii. După uscare, următoarea etapă în producția covorului este procesul de înnodare, care se realizează în principal în atelierele din Pakistan și în casele producătorilor din Afganistan. Covoarele se bazează pe fire de urzeală, la care se aplică metoda de înnodare Gheordes. Etapele de după înnodare, cum ar fi forfecarea și curățarea temeinică a covorului, sporesc și mai mult calitatea covorului Kazak. Covoarele sunt spălate de mai multe ori pentru a preveni decolorarea culorilor. La finalul procesului de producție, covoarele Kazak finite sunt expediate în cantități mari la depozitul nostru de covoare din Budapesta, unde le oferim revânzătorilor și clienților online încă din 1993. Toate covoarele Kazak sunt vândute cu garanție, pentru a asigura satisfacția clienților și o calitate excepțională a covoarelor pe termen lung.

 

"CarpetDepo acordă o atenție deosebită respectării drepturilor omului. În acest sens, evităm cu strictețe să sprijinim producătorii și familiile în care munca copiilor este prioritară în detrimentul educației, fie că este vorba despre o țară precum Afganistan sau Pakistan. Scopul nostru este de a contribui la crearea unui mediu în care copiii au posibilitatea de a învăța, departe de exploatarea umană. Această linie directoare etică este fundamentală pentru noi și ne străduim în permanență să ne asigurăm că procesele noastre de aprovizionare și de producție sunt în concordanță cu obiectivele noastre de sustenabilitate. Credem că toți copiii au dreptul fundamental la educație și la o dezvoltare sănătoasă și ne opunem cu fermitate obiceiurilor și practicilor care au ca rezultat obligarea copiilor la muncă."

 

Originea covorului Kazak

Deoarece Afganistanul are legături strânse cu unele foste state sovietice, în special din regiunea Caucazului, cum ar fi Kazahstan, Turkmenistan, Uzbekistan și Tadjikistan, influența modelelor geometrice rusești poate fi observată în covorul afgan Kazak. Acest covor oriental realizat din lână de înaltă calitate, cunoscut pentru durabilitatea sa remarcabilă, provine din Afganistan. Culorile bogate și vibrante folosite în covorul Kazak sunt derivate din natură, adăugând un caracter autentic esteticii generale. Foarte apreciate pentru semnificația lor culturală, covoarele persane Kazak sunt confecționate cu precădere în Afganistan sau în regiunile din Pakistan locuite de afgani. Aceste covoare persane prezintă un amestec remarcabil de motive orientale tradiționale și modele complicate. Fie că este folosit ca o piesă centrală într-o cameră de zi, un covor traverse decorativ pe un hol sau o completare confortabilă pentru un dormitor, covoarele Afghan Kazak întruchipează frumusețea și versatilitatea covoarelor orientale. Acest covor oriental meticulos țesut și atenția excepțională acordată detaliilor prezintă măiestria și îndemânarea țesătorilor de covoare afgane. Cu farmecul lor atemporal, covoarele Kazak aduc eleganță și căldură în living.

Covor Kazak lucrat manual

Curățarea covoarelor orientale Kazak

La fel ca toate covoarele orientale realizate manual, acesta trebuie curățat cu aspiratorul doar în direcția fibrelor. De asemenea, puteți curăța petele mici cu o cârpă ușor umedă. Cu toate acestea, pentru petele mai grele, vă recomandăm o firmă profesionistă de curățare a covoarelor, care este familiarizată cu curățarea covoarelor handmade. Pentru că este un covor din lână, deci cel mai mare dușman al său este molia. Mai ales vara, este posibil ca din când în când să fie nevoie să mutați covorul sau să aspirați sub covor din când în când. Dacă călătoriți pentru o perioadă mai lungă de timp, ar trebui să presărați lavanda sub covor. Desigur, există spray-uri ucigașe de molii disponibile în magazine, dar acestea pot fi dăunătoare pentru sănătatea umană. Nu așezați mobilă foarte grea pe covoarele Kazak, deoarece aceasta poate deteriora nodurile din covor în timp.

Covorul Kazak este un covor Afgan original

Covorul afgan Kazak este un covor lucrat manual din lână de către triburile din nordul Afganistanului. Covorul Kazak este renumit pentru aspectul său colorat, oferind o gamă largă de tonuri strălucitoare de roșu, galben, verde și albastru. Covoarele orientale Kazak sunt de obicei decorate cu modele și scheme geometrice, care sunt plasate de obicei în centrul covorului. Covoarele afgane Kazak sunt durabile și de lungă durată, ceea ce le face ideale pentru a fi așezate într-o living sau dormitor, sau chiar într-un birou de lux. Covoarele din lână rezistă bine la utilizarea zilnică și sunt ușor de curățat. Utilizarea cu o îngrijire corespunzătoare are ca rezultat durabilitatea și creșterea valorii. Covoarele Kazak sunt asociate cu cultura și tradițiile afgane. Cu aspectul său unic și calitatea sa înaltă, poate fi un decor al oricărei case. În plus, producția și utilizarea covoarelor nomade contribuie la economia afgană și la crearea de locuri de muncă și ajută la menținerea acestei importante tradiții și meșteșuguri. Pe lângă faptul că sunt foarte frumoase și durabile, covoarele persane Kazak pot fi, de asemenea, o investiție valoroasă. Calitatea unui covor oriental realizat manual crește în valoare de-a lungul anilor și poate deveni chiar o moștenire de familie. Calitatea și valoarea covoarelor nomade sunt determinate de calitatea materialelor, de densitatea înnodării și de expertiza maeștrilor artizani care le confecționează.

 

Sperăm că covorul Kazak lucrat manual pe care îl veți achiziționa de la magazinul de covoare CarpetDepo vă va oferi satisfacție și plăcere!

29produse 129
Filtrare
Preț
 (RON)
2 551 RON - 21 920 RON
Lungime (cm)
168 - 553
Lățime (cm)
119 - 424