Aveți o întrebare?
Nu ezitați să ne contactați.
Scrieți în limba dumneavoastră. info@carpetdepo.com

Blog

Materie primă pentru covoare din lână

Materie primă pentru covoare din lână

Materie primă pentru covoare din lână

Alături de mătasea de omidă, lâna este cea mai importantă materie primă de origine animală din zilele noastre și este utilizată pe scară largă în industria textilă și a confecțiilor. Blana care acoperă corpul unei oi se numește lână, dar poate fi folosită și pentru blana altor animale. Pe lângă proprietățile sale excelente de reținere a căldurii, este, de asemenea, populară pentru senzația sa plăcută și moale. Istoria sa datează de foarte mult timp, săpăturile arată că oile au fost domesticite încă din anul 7000 î.Hr. Prelucrarea materiei prime necesită o mare îndemânare, ceea ce contribuie, de asemenea, la calitatea sa ridicată.

De ce covoare din lână?

În zilele noastre, găsim atât de multe materiale sintetice în viața de zi cu zi, în ustensilele noastre, în hainele noastre și chiar în mâncarea noastră. Lâna, care este 100% naturală, hipoalergenică, pentru copii și ecologică, este o raritate și, prin urmare, foarte populară. Spre deosebire de omologii săi sintetici folosiți la fabricarea covoarelor, lâna este foarte rezistentă atât la utilizarea zilnică, cât și la uzura puternică. Datorită materialului și metodei sale de producție, covorul din lână este un produs rezistent și durabil. Durabilitatea sa este demonstrată și de faptul că punctul de aprindere al fibrelor de lână este stabilit între 500-600 °C, ceea ce îi conferă o mare rezistență la flacără și nu contribuie la propagarea în cazul unui incendiu.

Curățarea covoarelor din lână lucrate manual

Până în secolul XXI, aproape toată lumea s-a confruntat cu o formă de alergie, praful jucând un rol important alături de alergiile alimentare. Dacă sunteți sensibil la particulele din mediul înconjurător, inclusiv la praful din casă, achiziționarea unui covor din lână poate fi o alegere potrivită. Acesta contribuie la îmbunătățirea calității aerului din casele noastre, facilitând curățarea. Puteți folosi un aspirator pentru a îndepărta murdăria minoră de zi cu zi, dar nu este nevoie să apelați imediat la un profesionist pentru a curăța petele încăpățânate. Multe produse uscate sunt deja disponibile în acest scop, dar o cantitate mică de apă rece poate avea succes și în îndepărtarea petelor mai grave.

Din fericire, există, de asemenea, o gamă largă de covoare din lână din care puteți alege. De la modele geometrice sau florale în stil oriental tradițional, până la tradiționalele burgheze sau culori și forme mai neobișnuite, numai acestea oferă o variație nesfârșită pentru sufrageria sau dormitorul dumneavoastră. Elementul esențial pentru casele mai rustice de la țară sau cabanele de vacanță, covorul de cârpe, poate fi, de asemenea, găsit. Clienții noștri mai aventuroși pot alege, de asemenea, din textilele noastre patchwork viu colorate.

Vizitați magazinul nostru online de covoare pentru a găsi covorul din lână perfect pentru dumneavoastră.