Aveți o întrebare?
Nu ezitați să ne contactați.
Scrieți în limba dumneavoastră. info@carpetdepo.com

Blog

Interesant: Ce trebuie să știți despre covoarele persane

Interesant: Ce trebuie să știți despre covoarele persane

 

 

Dacă cineva aude termenul de covor persan, cu siguranță va ști că este probabil covorul de cea mai bună calitate din lume. Frumos, moale, țesut dens și piesă unicat, sunt calități datorate fabricării manuale. Să vedem ce altceva ar trebui să știm despre covoarele persane!

Covorul persan își are originea în Iran și are o istorie de aproximativ 5000 de ani. Unicitatea acestui produs este specială tocmai faptului că, până în prezent, este confecționat în întregime în mod exclusiv manual, cu noduri incredibil de dense. Există minimum nouăzeci de mii de noduri pe metru pătrat, iar cel mai dens covor conține aproximativ un milion și jumătate pe aceași suprafață. Fiecare dintre culorile covorului persan are propria lui semnificație. Verdele este culoarea sacră în țările islamice, albastrul simbolizează raiul, roșul simbolizează bogăția, albul simbolizează doliul, iar portocaliul simbolizează fidelitatea în Iran.

Nu în ultimul rând, un lucru interesant privind covoarele persane: cel mai mare covor persan a fost realizat la comanda un șeic arab. Acesta are două mii de metri pătrați și cântărește 45 de tone. În prezent, acesta se află într-o moschee.

Doriți un covor persan în locuința dvs.? Aruncați o privire la oferta noastră și comandați acum!